{ "title": "Barbunya Meze", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-meze.jpg", "date": "20.01.2024 01:23:50", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Barbunya Meze gerek yazın taze barbunya gerekse kışın kuru veya konserve barbunya ile hazırlanabilen lezzetli bir meze çeşididir. Et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi, tek başına öğün olarak zeytinyağlı şekli ile de hazırlamak mümkündür.

Barbunya Meze (Kış İçin) Malzemeleri
Barbunya Meze (Kış İçin) Nasıl Yapılır?

Barbunyalar bir gece önceden ıslatılır ve yemek hazırlanmadan önce yarım saat kadar haşlanıp siyah suyunu atması sağlanır. Soğan küp doğranıp zeytinyağı ile kavrulmaya başlanır. Havuçlar ve patatesler ayıklanıp temizlenir ve küp doğranır ardından kızarmakta olan soğanlara katılır ve 3-4 dakika birlikte kavrulur. Soğanlar pembeleşip sebzeler yumuşamaya başlayınca barbunyalar eklenir, tencere içinde 1-2 defa çevrildikten sonra salçalar eklenerek bir süre kavrulur ve iki bardak sıcak su ilave edilir. En son olarak tuz ve karabiber eklenir ve kesme şeker ilave edilerek yarım saat kadar pişirilir.

Barbunya Meze (Yaz İçin) Malzemeleri
Barbunya Meze (Yaz İçin) Nasıl Yapılır?

Barbunyalar ayıklanıp yarım saat kadar haşlanır ve kara suyu atılır. Küp doğranan kuru soğanlar zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Küçük doğranan yeşil biberler ve domatesler de eklenerek domateslerin suyu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Barbunyalar ve kesme şeker de eklenerek birkaç dakika kavrulduktan sonra tuz ve karabiber eklenir ve bir su bardağı kaynar su eklenerek barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }