{ "title": "Barbunya Konservesi", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/Barbunya-Konservesi-12.jpg", "date": "19.01.2024 21:26:13", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Barbunya Konservesi; Sonbahar sezonu geldiğinde yaptığımız kışlık hazırlıkları arasında konservelikler de vardır. Bunlar kışın işimizi kolaylaştırır ve hazırda bulunurlar. Barbunya konservesi de bunlar arasındadır. Yazın pazardan alıp ayıklayın ve konserveleyip kaldırın. Hadi kolay gelsin.

Barbunya Konservesi Malzemeleri
Barbunya Konservesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak barbunyaların içini çıkarın. Ardından 1 litre suyu tencereye alın ve kaynatın. İçini çıkardığınız barbunyaları ilave edin ve 4 dakika kadar kaynatın. Ardından barbunya tanelerini suyun içinden delikli kepçe yardımıyla çıkarın ve kavanozlara doldurun. Suyunu ılımaya bırakın. Barbunyaları haşladığınız su ılıyınca kavanozlara doldurun ve kavanozların kapağını sıkıca kapatın. Kavanozları ters yüz edin. Daha sonra içi su dolu bir tencereye, kapaklar altta kalacak şekilde yerleştirin ve 1 saat kadar kaynatın. Suyun içinden çıkarın ve soğuyana kadar kavanozları bekletin. Serin bir ortamda tüketeceğiniz güne kadar bekletin.

Afiyet olsun.
" } ] }