{ "title": "Barbunya Kavurması", "image": "https://www.barbunya.gen.tr/images/barbunya-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 15:57:08", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Barbunya kavurması, Barbunya kavurması aslında çocukların pek tercih etmediği yiyecekler arasında yer alıyor. Ancak çok çeşitli faydaları olan bu bitki bir fasulye varyetesidir. Ancak vereceğim bu tarif sayesinde hem çocuklar hem de yetişkinler severek yiyeceklerdir.

Barbunya kavurması için gerekli olan malzemeler
Barbunya kavurması nasıl yapılır?

Barbunyaları yıkayıp temizledikten sonra orta boy bir tencereye koyun. Üzerini bir parmak geçinceye kadar suyla doldurun. Önce hızlı ateşte kaynama derecesine gelinceye kadar bekletin. Kaynama sıcaklığına geldikten sonra ocağın altını kısın. Bu şekilde 15-20 dakika daha kaynatın. Pişirdikten sonra süzülür. Başka bir tavada yağı iyice kızdırın ve soğanları içine ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun yaklaşık 5 dakika kadar soteleyin. Sonra içine sarımsakları da ekleyip karıştırın. Yaklaşık 1-2 dakikada onunla pişirdikten sonra barbunyaları ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin barbunyaların üzeri hafif hafif dağılmaya başlayınca piştiğini anlayabilirsiniz. Tamamen dağılmasına izin vermeyin barbunyalar rahatça edilince ocaktan alın biraz tuz ve baharat serpip servis tabağına alın.

Afiyet olsun.
" } ] }